Hahnemühle

Grafisch geschoolde creatievelingen kennen ongetwijfeld het merk Hahnemühle. Vroeger werden de opdrachten voor de lessen waarnemingstekenen of caligrafie steeds op handgeschepte papiersoorten uitgevoerd. Studenten konden kiezen uit een aantal merken welke zich gespecialiseerd hadden in deze papiersoorten; Canson, Steinbach of Hahnemühle! Deze papiersoorten waren uiteraard niet voorzien van een coating voor het printen van watergebaseerde inkten, maar hadden wel de nodige structuur welke de aquarel- of houtskooltekeningen hun typische karakter gaven.

Hahnemühle en andere papierproducenten bleven zicht tot op vandaag verder specialiseren in handgeschepte papiersoorten voorzien van speciale coatings voor watergebaseerde inkten. Vooral Hahnemühle wordt wereldwijd geroemd om zijn zeer kwalitatieve fine-art papiersoorten.

Sinds 1584...

Hahnemühle FineArt GmbH heeft een eeuwenlange ervaring in het aanmaken van fine-art papiersoorten. Reeds 420 jaar zijn de papiermolens in Dassel onopgehouden, blijven produceren. Door de overdracht van kennis en de geheime recepten voor het aanmaken van verschillende recepten uit papiercelluloses in combinatie met zuiver bronwater, waarop de Hahnemühle papierfabriek is gebouwd, heeft Hahnemühle een uniek produkt op de papiermarkt verzekerd.
Het zuivere bronwater zorgt trouwens voor een niet te vergelijken look and feel, die je bij andere fine-art papieren niet terug kan vinden.
(bijgevoegde foto "hahnemühle oud")

Vandaag stelt Hahnemühle een 150tal werknemers te werk. Hun focus gaat steeds uit naar het ontwikkelen van nieuwe papiersoorten voor de traditionele en digitale markt van fotografen en kunstenaars. De steeds aanhoudende kwaliteitscontrole en een luisterend oor voor aanpassingen en/of nieuwe trends in de markt zorgt voor een uitgebreide keuze.
(bijgevoegde foto "hahnemühle nieuw")

Milieuvriendelijk en 100% zuurtevrij

Het laatste wat Hahnemühle zich kan permitteren is dat ze hun eigen bronwater vervuilen door het toevoegen van additieven. Van het bleekproces tot het aanbrengen van de coatings zorgen ze ervoor dat er steeds een zeer strenge regel in ere wordt gehouden: enkel het gebruik van mileuvriendelijke additieven.
Hiervoor heeft Hahnemühle in het verleden meermaals erkenning en prijzen gewonnen op de internationale markt. Innovatieve fotografen en kunstenaars die digitale reproducties als kunstwerk aanbieden werken graag met de Hahnemühle papiersoorten. De papiersoorten van Hahnemühlle zijn 100% zuurtevrij, hierdoor heeft het papier een zeer hoge UV-bestendigheid en is het uiterst geschikt voor duurzame kunstwerken. Elk papiersoort wordt steeds getest door het Wilhelm Imaging Research Institute (WIR). Hierdoor zijn er meerdere large format printing fabrikanten die Hahnemühle als extern papierfabrikant in hun armen hebben gesloten. Epson werkt bvb samen met Hahnemühle voor het aanmaken van certified archival art. Maar liefst 14 papiersoorten van Hahnemühle werden gecertifieerd voor Digigraphie. Ook Hewlett Packard heeft sinds 2008 een reeks fine-art papers ‘made by Hahnemühle' op de markt gebracht.


Printed samplebooks & samplepacks

Als fotograaf, kunstenaar of creatieveling wil u natuurlijk steeds de papiersoorten eerst uittesten en u ervan vergewissen of de kwaliteit en het karakter van het papier voldoet aan uw creatieve eisen. Online Supplies voorziet elke klant van gratis samplepacks, op voorwaarde dat u natuurlijk de papiersoorten daadwerkelijk uittest. Ook een geprinte versie van alle Hahnemühle papiersoorten kan u worden overhandigd. Dit is zeer handig om uw klanten te overtuigen van de kwaliteit en de uitgebreide keuze van de verschillende papiersoorten te tonen. U kan steeds terecht bij onze vertegenwoordigers voor een afspraak. Zij zullen u graag verder begeleiden en up-to-date houden over het Hahnemühle papiergamma.

In de collectie van Hahnemühle:

Digital Fine Art Collection

Hahnemühle heeft zijn fine-art papiersoorten onderverdeeld in drie hoofdgroepen. Zo wordt het makkelijker om kennis te maken met het zeer uitgebreide gamma.

  • Matt Fine Art

Deze traditionele handgeschepte papiersoorten bestaan uit 100% katoen of pure alfa cellulose. Deze papiersoorten zijn voorzien van een glad oppervlak of een typische structuur. Alle papiersoorten zijn voorzien van een Matt Premium Coating voor Waterbased Inkjet Printing. Een zeer hoge resolutie en een brede kleurengammut zijn gegarandeerd.


  • Glossy Fine Art

Deze traditionele handgeschepte papiersoorten bestaan uit 100% katoen of pure alfa cellulose. Deze papiersoorten zijn voorzien van een glad oppervlak of een typische Baryta structuur. Alle papiersoorten zijn voorzien van een Glossy Premium Coating voor Waterbased Inkjet Printing. De Glossy coatings variëren tussen satin en High Gloss. Een zeer hoge resolutie en een brede kleurengammut zijn eveneens gegarandeerd.

 

  • Canvas Fine Art

Het canvas assortiment bestaat uit 100% katoen of een samenstelling van Polyester en katoen. Deze canvassoorten zijn voorzien van een Matt- of Glossy Premium Coating voor Waterbased Inkjet Printing. Alle canvassoorten hebben een eigen specifieke structuur en matt of glossy afwerking.