Tecco

Tecco, living Paper

Lab9 Supplies draagt al acht jaar het succesvolle Tecco papier hoog in het vaandel. Het is dan ook met enige trots dat we kunnen zeggen dat Lab9 Supplies de succesvolste Tecco-dealer is op wereldvlak. Maar liefst 1000 klanten bestellen maandelijks, zoniet wekelijks onze Tecco media.
Wat is het succes achter dit verhaal? Niet onbelangrijk is onze doorgedreven focus op Tecco papier dat op gebied van prijs en kwaliteit met kop en schouders boven de andere papierleveranciers uitsteekt. Een ander deel van het succes is de onberispelijke kwaliteitscontrole en een zeer ruime voorraad, zodat de klant steeds op dit produkt kan rekenen. Maar wie of wat is Tecco eigenlijk?

Korte geschiedenis...

Tecco werd oorspronkelijk opgericht door Werner Braun en Karl-Jozef Frings in 1980 te Keulen. Deze twee Duitse ondernemers startten Tecco als toeleverancier van verbruiksgoederen voor grafische markt. De nadruk lag vooral op de chemie en offsetplaten voor de drukkers. Door het toenemende succes besloot Tecco vanaf 1982 om chemicaliën en andere verbruiksgoederen onder een eigen label op de markt te brengen. Tecco Offset Supplies groeide tussen 1983 en 1990 op de internationale markt uit tot een zeer betrouwbare leverancier. Het was dan ook een logische stap om de naam "Tecco" als trademark wereldwijd te registreren.
Begin 1992 besloot Tecco om een convertermachine aan te kopen en de eerste digitale papiersoorten werden in verschillende rollen- en vellenformaat aangeboden. De inkjet-papiersoorten kwamen op de markt en de naam Mediaware werd een feit.
Sinds de aankondiging van de eerste Epson Stylus Color Pro inkjetprinters op de grafische markt in 1994, werd al snel gemerkt dat de digitale papiersoorten met de juiste inkjetprinters meer in hun mars hadden dan alleen maar lees- of layout-proeven.
In 1995 kwam Best (later overgenomen door EFI) als eerste fabrikant op de markt met de toen fel omstreden Rastered Image Processor (RIP) voor de grafische markt. BEST was de grondlegger van de Color Management en werd algemeen aanvaard als de beste RIP op de grafische markt. Naast de software en de printers had Best natuurlijk nog een betrouwbare partner nodig voor het ontwikkelen en uitbouwen van een digitaal proofingpapier. Tecco ondertekende in 1997 een samenwerkingsovereenkomst met Best. Deze twee bedrijven zijn de grondleggers van de eerste digitale proofingpapieren.
In 2001 krijgt Tecco zijn welverdiende DIN en IS09001 certificatie, waardoor ze op korte tijd een aanzienlijke uitbreiding van papiersoorten op de markt brengen.
Vanaf 2004 start Tecco met de verkoop van hun eerste lijn: digitaal fotografische papiersoorten. Al snel merken de klanten dat de jarenlange ervaring in de proofingindustrie en kwaliteitscontrole duidelijk zichtbaar is in de fotografische papiersoorten, welke Tecco aanbiedt.
Het vertrouwen groeit, waardoor Tecco vandaag dé belangrijkste convertor op de markt is geworden!
Tecco wordt in 122 landen wereldwijd succesvol verkocht en jaarlijks kapen ze één of meerdere prijzen weg op internationale wedstrijden voor papierleveranciers. Steeds meer klanten blijven trouw aan dit merk en hebben de voordelen van Tecco weten te waarderen.

Het Tecco gamma...

De Tecco Mediaware bestaat uit 5 grote lijnen:

  • Tecco Photo Paper
  • Tecco Production Paper
  • Tecco Laser Paper
  • Tecco LFP Paper (Eco Solvent)
  • Tecco Drylab Paper

Elke papierlijn heeft een grote diversiteit aan mediasoorten welke specifiek is toegespitst op een sector in de grafische markt.

Tecco Photographic Paper is volledig gericht op de fotografen, creatieven en kunstenaars. Deze papierlijn is onderverdeeld in drie groepen: Professional Portret, Photographers Selection en Fine Art.
Elke groep heeft een 8tal verschillende papiersoorten die steeds voorzien worden van een standaard ICC-profiel. Deze profielen kan u gratis downloaden van de site. (www.tecco-photo.de) De standaard profielen worden door 90% van onze klanten (die rechtstreeks vanuit PhotoShop de printer aansturen) zeer goed bevonden. Indien u een externe RIP gebruikt voor het aansturen van de printer, is het dikwijls nodig dat er een specifiek profiel voor het gekozen papier moet worden aangemaakt.
Werkt u met Epson, Canon of HP...? Nagenoeg alle recente printers van deze fabrikanten worden door Tecco ondersteund en voorzien van gratis ICC-profielen.

Tecco Production Paper is een aanvullende lijn met verschillende soorten media welke zowel voor creatieven, fotografen, alsook drukkerijen en reclamebureaus interessante media bevat. Vinyl, textiel, bannermateriaal, posterpapieren, film,.... Deze papierlijn wordt jaarlijks aangevuld met nieuwe media. Steeds meer drukkers of reclamebureaus die een proofinginstallatie hebben aangeschaft, merken dat de plotter meer kan dan alleen maar drukproeven afeveren.

Tecco Laser Paper is er om de klanten met een laserprinter te dienen. Deze laatste zal in de toekomst steeds belangrijker worden. Tecco is volop bezig om alle digitale papiersoorten voor de inktjet markt af te stemmen op de laser markt en omgekeerd. Indien u dit jaar de beurs Photokina heeft bezocht, zal u zeer goed begrijpen dat de nieuwe minilabs een smeltkroes zijn van de beide technologiën. Tecco verstaat als geen ander dat de fotograaf en de creatieveling steeds makkelijker omgaat met de digitale druktechnieken en dat de twee technologiën elkaar steeds meer aanvullen. Het is tenslotte zeer belangrijk dat de eindgebruiker een brede waaier wordt aangeboden.

Tecco LFP Paper speciaal ontwikkeld voor Eco-Solvent, Mild-Solvent en True-Solvent printers.  Deze media zijn eveneens geschikt voor Latex & UV printers.

 

>>Tecco producten in de webshop

>>Meer info over Tecco: www.tecco.de